You are here

Γ. Χατζηπέτρου: Επαναφορά επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης

16/07/2019 14:00

Την επαναφορά του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης ζητούν οι οργανώσεις του δημόσιου τομέα, οι οποίες απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για τα ταμεία προνοίας.

Η ηγεσία των οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – ΠΑΣΥΔΥ είχαν σήμερα συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε ότι  «θέσαμε θέμα για επαναφορά του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης που ίσχυε για δεκαετίες με επιτυχία».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηπέτρου, ο υπουργός οικονομικών τους ενημέρωσε ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι να προχωρήσουν με ταμείο προνοίας «εμείς όμως απαντήσαμε ότι δεν αποδεχόμαστε την πρόταση του υπουργικού».

Σημειώνεται ότι η απόφαση του υπουργικού, λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν η κατάργηση του ταμείου σύνταξης για τους νεοεισερχόμενους και η αντικατάσταση του με ταμείο προνοίας. 

Πρόσθεσε ότι «ο υπουργός οικονομικών τους διαβεβαίωσε ότι «θα θέσει ξανά το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο για μελέτη και απόφαση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν επανέλθει το σχέδιο σύνταξης που υπήρχε προηγουμένως, διότι κατά τις προενταξιακές συζητήσεις είχαμε πάρει τα εύσημα από τους ευρωπαίους για τα επαγγελματικά σχέδια σύνταξης τα οποία στη συνέχεια λόγω της κρίσης καταργήθηκαν».

Σημείωσε ότι «όσοι δημόσιοι υπάλληλοι εισήλθαν μετά το 2011 δεν έχουν ούτε σχέδιο σύνταξης, ούτε ταμείο προνοίας».

Παράκληση μας, ανέφερε ο κ. Χατζηπέτρου, «είναι να μελετηθεί με σοβαρότητα το θέμα, όχι μόνο μέσα από οικονομικά κριτήρια».

«Οι υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα εργάζονται για μια ζωή για το δημόσιο και θεωρούμε ότι αξίζει να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη», κατέληξε.

Της Ηρώς Ευθυμίου