You are here

Χ. Χριστοδούλου: Δεν με απασχολεί η θέση του Διοικητή

25/01/2002 15:13
«Το θέμα αυτό, δεν με απασχόλησε, δεν με απασχολεί και δεν θέλω να το σχολιάσω», δήλωσε λακωνικά σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να πει αν ενδιαφέρεται για τη διαδοχή του Αυξέντη Αυξεντίου, στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Επιπλέον, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου εξέφρασε την έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια του προς τους δημοσιογράφους, για το γεγονός ότι ερωτάται για ένα τέτοιο θέμα, από την στιγμή που έχει λάβει τις γνωστές διαστάσεις η αντιπαράθεση μεταξύ του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου.

Όπως είναι, γνωστό, τέλη του ερχόμενου Απριλίου εκπνέει η θητεία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και όπως δήλωσε χθες ο κ. Αυξέντης Αυξεντίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, του ζήτησε να παραμείνει στην θέση του μέχρι την λήξη της θητείας του, ενώ όπως αποκάλυψε η Stockwatch, ο Πρόεδρος Κληρίδης κατέχει κατάλογο με ονόματα υποψηφίων για τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Stockwatch στο μικρό κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών τεχνοκρατών. Πρόκειται για τον ανώτερο λειτουργό της Κεντρικής Τράπεζας Χάρη Αχνιώτη, μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας, τον καθηγητή του LONDON SCHOOLS OF ECONOMICS Φοίβο Πισσαρίδη και τον Μιχάλη Σαρρή, ανώτερο διευθυντή (Director of Programs and Strategy of the World Bank Institute) στη Διεθνή Τράπεζα (World Bank) στην Ουάσινγκτον.