You are here

Η πρώτη μελέτη για την οικονομία στη ΣΟΕ

05/04/2004 14:53
Σε συνεδρία στρογγυλής τραπέζης και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων

Η πρώτη σε βάθος εξέταση των οικονομικών πτυχών και παραμέτρων του Ε’ Σχεδίου Ανάν πραγματοποιείται αύριο στο Υπουργείο Οικονομικών. Όπως πληροφορείται η StockWatch, σε ευρεία συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής (ΣΟΕ), στην οποία κλήθηκαν και θα συμμετάσχουν και τα οκτώ κόμματα που εκπροσωπούνται σήμερα στη βουλή, θα τεθούν επί τάπητος οι οικονομικές διαστάσεις του πέμπτου Σχεδίου λύσης του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με τη λήξη των συνομιλιών της Λουκέρνης και το οποίο θα τεθεί στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.

Η συνεδρία, που θα αρχίσει στις 4:00 το απόγευμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σ’ αυτήν θα ανταλλαγούν απόψεις για πρώτη φορά, μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων, των κοινωνικών εταίρων και των πολιτικών κομμάτων. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται κατά πόσον, πέραν των πολιτικών κομμάτων, μετά τη λήξη της σύσκεψης θα τοποθετηθούν επί του Σχεδίου και θεσμικά όργανα, όπως η Κεντρική Τράπεζα και βεβαίως ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, Μάρκος Κυπριανού.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη της ΣΟΕ θα προηγηθεί της συνεδρίας του ΔΣ και της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής μεθαύριο Τετάρτη, της Κεντρικής Τράπεζας και κατά δεύτερον, της έκτακτης συνεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την ψήφιση νομοθεσίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Στη συνεδρία της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής, θα συμμετάσχουν ο ΥΠΟΙΚ και στελέχη του υπουργείου, το Γραφείο Προγραμματισμού, ο Διοικητής και στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας, οι συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις (ΟΕΒ, ΚΕΒΕ – ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ) και τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΣΚ ΕΔΕΚ, ΕΔΗ, Νέοι Ορίζοντες, Οικολόγοι, ΑΔΗΚ).

TAXISNET

Νωρίτερα αύριο το πρωί, σε δημοσιογραφική διάσκεψη θα παρουσιασθεί, υπό τον ΥΠΟΙΚ Μάρκο Κυπριανού, η νέα υπηρεσία TAXISNET, για υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος του 2003 μέσω του διαδικτύου. Το σύστημα Taxisnet είναι μια νέα υπηρεσία που προσφέρει το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) προς τους πολίτες, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Φορολογικό Αρχείο.

Τη διάσκεψη τύπου διοργανώνει το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και σ’ αυτήν θα παραστεί ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία σχετικά με τη σημαντικότητα της εισαγωγής του νέου συστήματος υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Του Κυριάκου Κυριακίδη