You are here

Κ. Πετρίδης: Η οικονομία σε τιμωρεί αν παίξεις παιχνίδια

03/12/2019 10:24

Η οικονομία από μόνη της είναι μία πρόκληση και δεν μπορεί να παίξεις μαζί της διότι θα σε τιμωρήσει την επόμενη μέρα, τόνισε σήμερα ο νέος υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

 «Δεν είναι εύκολο να είσαι υπουργός οικονομικών και για μένα είναι μεγάλη τιμή που με επέλεξε σε αυτή τη θέση ο ΠτΔ», παρατήρησε ο κ. Πετρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης που συνεπάγεται το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΟΙΚ, που έχει αναλάβει.

Με εύσχημο τρόπο έδωσε εύσημα στον προκάτοχο του σημειώνοντας ότι η παρακαταθήκη που έλαβε από τον απερχόμενο ΥΠΟΙΚ είναι βαριά.

 «Με την οικονομία δεν μπορείς να παίξεις. Ούτε μεγάλα λόγια χωρούν, ούτε παιχνίδια διότι μπορεί να σε τιμωρήσει την επόμενη μέρα», τόνισε ο νέος υπουργός οικονομικών.

 «Με σοβαρότητα και χωρίς μεγάλα λόγια θα αφοσιωθώ σε εκείνο το έργο και όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσω για τα τεκταινόμενα στην οικονομία θα το πράξω», σημείωσε ο κ. Πετρίδης και πρόσθεσε:

 «Το πρόγραμμα του προέδρου Αναστασιάδη είναι ριζοσπαστικά μεταρρυθμιστικό και όλοι αντιλαμβανόμαστε πόση δυσκολία υπάρχει να μετουσιωθεί το πρόγραμμα σε πράξη».

Ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας θα είναι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας η οποία δεν είναι ποτέ δεδομένη σε ένα κράτος, για να μην εκτροχιαστούν τα δημοσιονομικά τα οποία είναι αυτά που μας έχουν αναβαθμίσει απανωτά το τελευταίο χρονικό διάστημα.