You are here

Καλά προσχεδιασμένο οικονομικό έγκλημα

02/04/2013 14:47
Η κατάληξη στη συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup της 15ης Μαρτίου ήταν ένα καλά προσχεδιασμένο και οργανωμένο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας, από πλευράς δανειστών μας, το οποίο εκτελέστηκε όταν θεωρήθηκε ότι οι συνθήκες πλέον το επέτρεπαν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα σε διάσκεψη Τύπου αυτούσια αποσπάσματα από απαντητική επιστολή του Γραμματέα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Kampeter προς το βουλευτή της «Die Linke» Andrej Hunko.

Όπως ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 11/3/2013, ο Steffen Kampeter αποκαλύπτει σε δυο αναφορές του ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν υιοθετεί την κατ’ αρχήν συμφωνία για το Μνημόνιο Συναντίληψης που επιτεύχθηκε το Νοέμβριο του 2012 και θεωρεί αναγκαία την περαιτέρω διαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως αν αυτά που αναφέρονται στην επιστολή διασυνδεθούν με τις σχετικές δηλώσεις Σόιμπλε το 2012, ότι η υπογραφή μνημονίου παραπέμπεται για την Άνοιξη του 2013, τότε γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο και σαφές ότι «με δική τους παραδοχή, παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία με την τρόικα, το μνημόνιο δεν υπογράφηκε γιατί ο κυριότερος δανειστής μας, η Γερμανία, όχι απλώς διαφωνούσε με το περιεχόμενο του αλλά απαιτούσε και επαναδιαπραγμάτευση πτυχών του».

Περαιτέρω, πρόσθεσε, «από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εν λόγω απαντητική επιστολή προκύπτει επίσης, με τεκμήριο την παραδοχή του ίδιου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ότι κανένα κούρεμα είτε καταθέσεων, είτε ομολόγων δεν είχε ποτέ προταθεί, ούτε προφανώς είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και η κ. Λαγκάρντ στον κ. Αναστασιάδη στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου, όπως τούτο καταγράφεται στα πρακτικά της ενημέρωσης της Βουλής από τον κ. Αναστασιάδη, τα οποία αποκαλύψαμε», είπε ο κ. Λουκαϊδης.