You are here

Καταθέτει αύριο στην Ερευνητική ο ΓΔ Βουλής

08/03/2021 12:45

Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών, θα καταθέσει αύριο ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Σωκράτης Σωκράτους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, η έκδοση του ενδιάμεσου πορίσματος αναμένεται στις 20 Μαρτίου λόγω μεγάλου όγκου υλικού το οποίο θα πρέπει να διεξέλθουν τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής.

Στο ενδιάμεσο πόρισμα θα συμπεριλαμβάνονται τα συμπεράσματα από την κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του νυν και πρώην Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και Χάρη Γεωργιάδη. Των Υπουργών Εσωτερικών Νίκου Νουρή, του τέως Κωνσταντίνου Πετρίδη και πρώην Ελένης Μαύρου, των γενικών διευθυντών του Υπουργείου Εσωτερικών από τη διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Χριστόφια και Νίκου Αναστασιάδη καθώς και πολλών άλλων εμπλεκομένων στη διαδικασία παραχώρησης κυπριακού διαβατηρίου σε ξένο επενδυτή, που έχουν ήδη καταθέσει.

Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο τέως πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος και μέλη ο χρηματοοικονομικός επίτροπος Παύλος Ιωάννου, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου και ο βοηθός γενικός ελεγκτής Κυριάκος Κυριάκου.

Η.Ε.