You are here

ΚΕΒΕ: Η οικονομία δεν πρέπει να έχει χρώματα

10/06/2003 13:58
«Η οικονομία θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης και προειδοποιεί ότι αν δοθεί χρώμα στην οικονομία τότε θα βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων.

Οι δηλώσεις του κυρίου Ρολόγη έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε η εκτελεστική επιτροπή του ΚΕΒΕ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, προς τον οποίο επιδόθηκε εμπεριστατωμένο υπόμνημα σε σχέση με τα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ, την ευρωζώνη και γενικότερες βασικές πτυχές της κυπριακής οικονομίας.

Αναφερόμενος στους δείκτες του Μάαστριχ ο κύριος Ρολόγης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η βουλή θα πρέπει να μελετήσουν με ιδιαίτερη προσοχή το γεγονός ότι βασικοί δείκτες της οικονομίας είναι εκτός των κριτηρίων Μάαστριχ. Κληθείς να σχολιάσει ισχυρισμούς που διατυπώνονται από πλευράς υπουργείου Οικονομικών ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τα θαλάσσωσε στην οικονομία», ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ παρακάμπτοντας την ουσία του ερωτήματος αρκέστηκε να πει ότι η κυπριακή οικονομία είναι δυνατή, επηρεάστηκε όμως από τη διεθνή οικονομική ύφεση, από τον πόλεμο στο Ιράκ και από την επιδημία της άτυπης πνευμονίας.

«Στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο κύριος Ρολόγης, «τόνισα εμφαντικά ότι η οικονομία δεν θα πρέπει να έχει οποιοδήποτε χρώμα, είτε κόκκινό, είτε μπλε είτε πράσινο. Η οικονομία μας αφορά όλους ως εθνικό θέμα», κατέληξε ο κύριος Ρολόγης.

Στο μεταξύ το ΚΕΒΕ θα αποστείλει το ίδιο υπόμνημα που επιδόθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον υπουργό Οικονομικών και προς την ομάδα εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί από την κυβέρνηση για να χειρίζεται θέματα οικονομίας.