You are here

«Λαϊκός» Συναγερμός για χορηγίες

18/02/2010 16:30
Έκκληση προς την κυβέρνηση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, για να μην προχωρήσει σε μείωση ή σε περικοπές της φοιτητικής χορηγίας, παρά την δεδηλωμένη θέση του κόμματος υπέρ της στόχευσης των κοινωνικών παροχών.

Ο κ. Τορναρίτης, υποστήριξε ότι ο ΔΗΣΥ τα τελευταία χρόνια μέσω γραπτών και προφορικών τοποθετήσεων είχε καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση της κρατικής χορηγίας με στοχευμένο τρόπο με διατήρηση της βάσης των £1000.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ο κ. Τορναρίτης, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων να δοθεί αύξηση τουλάχιστον σε σχέση με τον τιμάριθμο στους οικονομικά αδύνατους φοιτητές.

Ο κ. Τορναρίτης, διερωτήθηκε αν το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του περιμένουν από το ΔΗΣΥ να σωπάσει ή αν επιθυμούν να φιμώσουν την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης.

Από πλευράς του ΔΗΚΟ, η βουλευτής του, Αθηνά Κυριακίδου, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι φοιτητές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, έτσι ώστε να μπορέσουν, όπως είπε, να ασκήσουν το ανθρώπινο και δημοκρατικό τους δικαίωμα να σπουδάσουν.