You are here

Λονδίνο: Παρουσίαση Κυπριακής Οικονομίας

27/11/2001 10:16
Με επίκεντρο την βλέψη της περαιτέρω ανάπτυξης της Κυπριακής Οικονομίας ως διεθνές επιχειρησιακό κέντρο για τον νέο αιώνα, ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, παρουσίασε την πρόσφατη πορεία της Κυπριακής Οικονομίας σε χθεσινοβραδινή του ομιλία σε εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου. Την εκδήλωση με θέμα «Ευκαιρίες για δυναμικούς διεθνείς επενδύτες στην Κύπρο», την οποία προλόγησε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης, διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με το βρετανοκυπριακό Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε την πρόσφατη ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, που κυμάνθηκε σε ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης 4.5% τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζοντας, ο κ. Κληρίδης εξήγησε το σκεπτικό για τις προτεινόμενες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που είναι πολύ ευνοϊκές για ξένες επενδύσεις, αναφέρθηκε στα μέτρα που παίρνει η Κύπρος κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του Χρηματιστηρίου.

Σήμερα, ο κ. Κληρίδης, θα μιλήσει σε σεμινάριο στο Λονδίνο για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, στο οποίο θα μιλήσουν επίσης, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου.