You are here

Μαραθώνια η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

08/01/2003 14:57
Διαφοροποιήθηκε το αρχικό πρόγραμμα

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σηματοδοτεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απογευματινή μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Κρατικό Προϋπολογισμό του 2003. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Stockwatch, η συζήτηση θα είναι μαραθώνια, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν συμφωνήσει όπως μη αναγνωσθεί πολυσέλιδη έκθεση της επιτροπής Οικονομικών.

Έτσι, η συζήτηση θα αρχίσει στις 5.00 μ.μ. με ομιλίες των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων για τους οποίους έχει καθορισθεί χρονικό όριο τριών ωρών, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των μονοεδρικών κομμάτων.

Δεδομένη ωστόσο, θεωρείται η αντιπαράθεση των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με επίκεντρο τις προεδρικές εκλογές, παρά τις δηλώσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να χρησιμοποιήσουν τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εξάλλου, σχετικά «προειδοποιητικά μηνύματα» για τις προθέσεις των «δύο στρατοπέδων», υπήρξαν από την αντιπαράθεση που ήδη σημειώθηκε λόγω του περιεχομένου της πολυσέλιδης έκθεσης της επιτροπής οικονομικών της βουλής, ενώ δημοσιεύματα σε όλο το τύπο κάνουν λόγο ότι «η συζήτηση του φετινού προϋπολογισμού θα σημάνει την εκδήλωση της τελικής επίθεσης της αντιπολίτευσης προς την εξουσία».

Του Κυριάκου Κυριακίδη