You are here

Το μεσημέρι η απόφαση της ΚΤ για τα επιτόκια

20/09/2002 10:57
Συνεδριάζει από τις 8.30 π.μ. η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα αποφασίσει κατά πόσον θα διαφοροποιηθούν ή όχι, τα επιτόκια. Η απόφαση της Κεντρικής θα ανακοινωθεί στις 1.30 μ.μ. από τον Διοικητή Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ενώ λίγο νωρίτερα (11.45 π.μ.) θα ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ για την απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το εκ των κορυφαίων στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και μέλος της Νομισματικής Πολιτικής Επιτροπής, Χάρη Αχνιώτη, δεν έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Αχνιώτης σε δηλώσεις του στη «Σημερινή» ανέφερε ότι τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής έχουν λάβει τα στοιχεία για την πορεία της κυπριακής οικονομίας τα οποία και θα αξιολογηθούν, επισημαίνοντας ότι η τελευταία εξέλιξη, στις διεθνείς εξελίξεις, ήταν η απόφαση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας να μη διαφοροποιήσουν το ύψος των επιτοκίων τους.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά ότι η συνεδρία της Νομισματικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί «στη σκιά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη διαφοροποιήσει το ύψος των επιτοκίων στην ευρωζώνη».

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια για δέκατη φορά σε μια κίνηση που είχε στην ουσία προεξοφλήσει με δηλώσεις του προηγουμένως ο Διοικητής της Wim Duisenberg.

Του Κυριάκου Κυριακίδη