You are here

Μηνιαίο επίδομα €350 σε παραπληγικούς

29/01/2009 15:04
Την έγκριση σχεδίου βάσει του οποίου θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους €350 για την παροχή φροντίδας σε παραπληγικά άτομα αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σημείωσε πως το σχέδιο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης για υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με το σχέδιο ως παραπληγικό άτομο ορίζεται το άτομο που παρουσιάζει μηδενική ή σχεδόν μηδενική κίνηση και στα δυο κάτω άκρα εξαιτίας εκ γενετής πάθησης, ασθένειας ή ατυχήματος με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η συνεχής και μόνιμη χρήση τροχοκαθίσματος για τη διακίνηση του.

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε πως αρμόδιο Τμήμα για την υλοποίηση του σχεδίου έχει οριστεί το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το διαχωρισμό 55 οικοπέδων στο δάσος της Άχνας στην επαρχία Αμμοχώστου, με στόχο, όπως είπε, την κάλυψη άμεσων αναγκών για τη στέγαση εκτοπισμένων στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.