You are here

Μνημόνιο Συνεργασίας CYFA-ΔΣΚ

03/03/2023 10:23

Ο Cyprus Fiduciary Association (CYFA) και το Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου (ΔΣΚ) προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού προώθηση της μελέτης και ανάλυσης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανάπτυξη από κοινού ομάδων εργασίας και τη διοργάνωση ημερίδων καθώς και την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης στα θέματα που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της κυπριακής οικονομίας.

Οι όροι του μνημονίου διέπονται από τις αρχές της εμπιστευτικότητας και τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών για την προστασία δεδομένων.

Ο Γενικός Διευθυντής του CYFA δήλωσε πως: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που προχωρούμε σήμερα στην ολοκλήρωση του μνημονίου συνεργασίας με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς φορείς του κράτους, το οποίο έχει επιφορτιστεί με την καίρια αποστολή της διασφάλισης της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των Δημοσίων Οικονομικών.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ανταλλαγή απόψεων επί των διαφόρων προκλήσεων που απασχολούν την οικονομία, θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των θέσεων του Συνδέσμου και θα βοηθήσει τα μέγιστα τόσο στην προσπάθεια ορθής ενημέρωσης των μελών, όσο και στην προάσπιση του τομέα δραστηριοποίησης μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για τη συμβολή του και τη θετική του ανταπόκριση σε αυτή τη συνεργασία. Παράλληλα προσβλέπουμε στην άμεση υλοποίηση της, με μοναδικό σκοπό και γνώμονα την στήριξη του τομέα των διοικητικών υπηρεσιών και κατ’ επέκταση της διεθνούς δραστηριότητας στην Κυπριακή οικονομία».

Ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου δήλωσε: «Το μνημόνιο επιτρέπει στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο να ενισχύσει τις δομές του και την αναλυτική του δυναμική σε σχέση με τις προοπτικές, τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της κυπριακής οικονομίας.

Προσβλέπουμε ιδιαιτέρως στην ανταλλαγή απόψεων και εκτιμήσεων για τις ανάγκες της οικονομίας σε μια δύσκολη περίοδο. Η συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του οπλοστασίου της οικονομίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναδύονται και το εν λόγω μνημόνιο εμπίπτει μέσα ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της ενίσχυσης των δυνατοτήτων, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το όραμα του CYFA για την ανάπτυξη και τη στήριξη βιώσιμης διεθνούς δραστηριότητας στην κυπριακή οικονομία, καθώς και η αφοσίωση του οργανισμού για τη διατήρηση υψηλών επαγγελματικών προτύπων και της ακεραιότητας του επιχειρείν στην Κύπρο, αποτελούν κεφάλαιο για την κοινωνία μας. Έτσι, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ολοκλήρωση του μνημονίου και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αμέσως στην υλοποίηση της συνεργασίας μας».