You are here

Ο έλεγχος της ΚΤ στη Γενικό Ελεγκτή;

10/06/2002 13:55
Αλλαγές επί αλλαγών στην προτεινόμενη νομοθεσία για τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας. Μετά από επιστολή που απέστειλε η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ζητά την επαναφορά του ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας υπό την Υπηρεσία της δεδομένου ότι στη σχετική πρόνοια του νομοσχεδίου που βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της βουλής αφαιρείται ο έλεγχος ο οποίος μέχρι τώρα ασκούσε η Υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή και προβλέπεται ότι θα μπορεί η Κεντρική Τράπεζα να διορίζει ιδιώτες ελεγκτές.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άριστος Χρυσοστόμου τόσο ο νυν όσο και ο πρώην διοικητής της ΚΤ, Αυξέντης Αυξεντίου και Χριστόδουλος Χριστοδούλου αντίστοιχα, δεν είναι αντίθετοι με την διατήρηση του προηγούμενου καθεστώτος με το οποίο τον έλεγχο ασκούσε η Γενικός Ελεγκτής.

Ο κύριος Χρυσοστόμου πρόσθεσε ότι με την Γενικό Ελεγκτή συμφωνούν Δημοκρατικό Κόμμα, ΑΚΕΛ και ΚΙΣΟΣ, ενώ ο Δημοκρατικός Συναγερμός ζήτησε την παραπομπή του θέματος στην Κοινοβουλευτική του ομάδα, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν αντίκειται με το κοινοτικό κεκτημένο.

Εκτενέστερη είδηση σε λίγο…

Του Κυριάκου Κυριακίδη