You are here

Ο Invest Cyprus χαιρετίζει τα νέα μέτρα προσέλκυσης επιχειρήσεων

15/10/2021 19:33

O Invest Cyprus χαιρετίζει την Στρατηγική Προσέλκυσης Επιχειρήσεων και τα νέα κίνητρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με τα οποία ενισχύεται περαιτέρω η προσπάθεια για προσέλκυση διεθνών εταιρειών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα νέα κίνητρα θα ενισχύσουν την εικόνα της Κύπρου ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση διεθνών εταιρειών και παράλληλα θα ωθήσουν εταιρείες που ήδη έχουν παρουσία στη χώρα να επεκτείνουν τις εργασίες τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως από το 2019, ο Invest Cyprus έχει διαμορφώσει την στρατηγική του, θέτοντας ως μία εκ των κορυφαίων προτεραιοτήτων του, την προσέλκυση διεθνών εταιρειών τεχνολογίας, απόφαση που εκ του αποτελέσματος κρίνεται ορθή. Αφενός γιατί το ενδιαφέρον από διεθνείς ομίλους για δημιουργία βάσης στην Κύπρο είναι διαρκές και αφετέρου γιατί τα οφέλη για την ευρύτερη οικονομία είναι ήδη ορατά κι απτά.
 
Όπως προέκυψε από μελέτη η οποία διενεργήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό του Invest Cyprus, ο οικονομικός αντίκτυπος από τις διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που ήδη βρίσκονται εγκατεστημένες στην Κύπρο, διαμορφώθηκε στο €1.5 δισ. κατά το 2020, με θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

«Οι σημερινές εξαγγελίες από τον Υπουργό Οικονομικών εμπλουτίζουν σημαντικά το σχετικό λειτουργικό πλαίσιο και ενισχύουν την κυπριακή πρόταση σε ένα έντονα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον», σχολίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης.
 
«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε έμπρακτα την κυβέρνηση στην προσπάθεια υλοποίησης της μακροχρόνιας στρατηγικής που έχει θέσει στη βάση των αρμοδιοτήτων και του ρόλου που μας έχει ανατεθεί», κατέληξε.