You are here

Ο Πρόεδρος Κληρίδης αιτιολογεί τον διορισμό Χριστοδούλου

02/05/2002 15:05
Η τιμιότητα, ο βασικός λόγος που τον επέλεξα ως νέο Διοικητή της ΚΤ

Σενάρια ανασχηματισμού τέλος


Από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για πενταετή θητεία, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ενώ ο διάδοχος του στο υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη και ο οποίος δεν θα προέρχεται από το νυν Υπουργικό Συμβούλιο.

Ανακοινώνοντας τον διορισμό, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κλήθηκε να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στο διορισμό Χριστοδούλου, που είναι πολιτικό πρόσωπο, αντί ενός τεχνοκράτη οικονομολόγου, όπως άλλωστε ήταν και η άποψη του Αυξέντη Αυξεντίου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι μελέτησε το όλο θέμα με πολύ προσοχή. Σημειώνοντας ότι οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν στο διορισμό του κ. Χριστοδούλου στη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είναι κατά κύριο λόγο η τιμιότητα του και κατά δεύτερον, επειδή «είναι καλός γνώστης των οικονομικών πραγμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ακόμη ότι ήδη έχει αποστείλει «ευχαριστήριο επιστολή στον κ. Αυξέντη για την πολύχρονη και πολύτιμη εργασία την οποία έκανε ως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη διευθετηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του, με τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου, για μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο νέος Διοικητής της ΚΤ, Χριστόδουλος Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κληρίδη που τον διόρισε «στο νέο πολύ σημαντικό πόστο, υπό το φως και της νέας προοπτικής της ΕΕ. Θα φροντίσω», τόνισε κ. Χριστοδούλου «και από το νέο πόστο να μην απογοητεύσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδούλου έπλεξε το εγκώμιο του Αυξέντη Αυξεντίου. «Τιμώ προσωπικά το έργο του πρώην στενού μου συνεργάτη» ανέφερε.

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη, χρέη αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης.

Του Κυριάκου Κυριακίδη