You are here

Οι καινοτόμες τεχνολογίες κλειδί για ένα υποσχόμενο αύριο

11/10/2021 18:41

Το ζωτικό ρόλο της προσέλκυσης ξένων επιχειρήσεων στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας και τις προοπτικές καθιέρωσης της Κύπρου ως περιφερειακό επιχειρηματικό κέντρο για εταιρείες Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας, επεσήμανε ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία, Δρ. Νικόλας Π. Μαστρογιαννόπουλος, υποδεικνύοντας ότι οι καινοτόμες τεχνολογίες είναι κλειδί για ένα υποσχόμενο αύριο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Cyprus IT Forum 2021, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου στη Λεμεσό, ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας στον τομέα της έρευνας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξέλιξη η οποία κατέταξε την Κύπρο ψηλά στον Ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας (European Innovation Scoreboard).

«Οι προσπάθειες ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι διαρκείς» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «την τρέχουσα περίοδο οι ραγδαίες αλλαγές και προκλήσεις, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, δημιουργούν τεράστια προοπτική και πλεονεκτήματα για οικονομική ανάπτυξη».

Όπως εξήγησε, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας μας σε τελικό προορισμό ξένων επενδύσεων και υπέδειξε ότι στόχος, μέσα από υλοποίηση στρατηγικής, είναι η επίτευξη συνεργειών και η καλλιέργεια κουλτούρας καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
 
«Στοιχεία που αποτελούν», επεσήμανε, «την κινητήρια δύναμη για δημιουργία ενός αποτελεσματικού οικοσυστήματος Ε&Κ για το μέλλον, το οποίο θα προσθέσει οριζόντια αξία σε όλους τους τομείς της οικονομίας και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για κοινωνικοοικονομική ευημερία».

Πρόσθεσε δε ότι «μπορούμε να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του αναπτυσσόμενου συστήματος μας, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδυτές από το εξωτερικό, να δημιουργήσουμε δεσμούς, καθώς και να ωθήσουμε την διεθνοποίηση των Κυπριακών καινοτόμων και νεοφυών εταιρειών».
 
« Ο στόχος μας είναι σαφής: να ενισχύσουμε τη θέση της Κύπρου στην παγκόσμια αγορά και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με άλλες χώρες, δίνοντας έμφαση στο δυναμικό πεδίο της έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά», συμπλήρωσε.

Ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος κάλεσε όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο πάθος, να συμπορευθούν, να αξιοποιήσουν ευκαιρίες και να ανοίξουν το δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον.