You are here

Οικονομική μελέτη-λύσης με βάση το σχέδιο Άναν

09/09/2003 16:04
Ειδική οικονομική μελέτη έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις πρόνοιες του σχεδίου Άναν. Ο υπουργός Οικονομικών Μάρκος Κυπριανού που μιλούσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που εξέτασε τους προϋπολογισμούς τους κράτους για το 2004, αποκάλυψε ότι στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται τεχνοκρατική μελέτη του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία γίνεται εκτίμηση του κόστους της λύσης με βάση το σχέδιο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Άναν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών τη μελέτη ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Μάρκος Κυπριανού εξήγησε ότι θα ήταν λάθος να μην γινόταν μια τέτοια μελέτη από τη στιγμή κατά την οποία, όπως σημείωσε, υπάρχει προοπτική λύσης, είτε πριν, είτε μετά την ένταξή μας στην ΕΕ.

Ο κ. Κυπριανού δεν θέλησε να αναφερθεί σε αριθμούς. Αρκέστηκε μόνο να πει ότι θα γίνει και εξειδικευμένη μελέτη για το όλο θέμα και θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η μελέτη αυτή θα προβλέπει και τις επιπτώσεις που θα ανακύψουν, θετικές ή αρνητικές.