You are here

Οργή ΠΟΑΣ για αποκρατικοποιήσεις

21/01/2015 10:37
Αγανάκτηση και οργή εξέφρασε σήμερα η παγκύπρια ομοσπονδία ανεξάρτητων συντεχνιών (ΠΟΑΣ), σε σχέση με τον τρόπο που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση χειρίζονται το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Γινόμαστε, κατ’ επανάληψη και διαχρονικά, μάρτυρες έντονων διεργασιών πίσω από κλειστές πόρτες, με μεγάλα ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες», αναφέρει η ΠΟΑΣ σε ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι ο πρόεδρος «τηρεί μία ύποπτη σιωπή» και «οι υπουργοί, με πρωτοστάτη και ενορχηστρωτή τον υπουργό οικονομικών, επιδίδονται σε μια χωρίς προηγούμενο προσπάθεια ξεπουλήματος των πάντων».

«Θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να μην κάνετε στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς μας ότι κάνατε στις Κυπριακές Αερογραμμές», αναφέρει η ΠΟΑΣ.

«Εσείς επιλέγετε την οδό της αντιπαράθεσης και δεν μας αφήνετε άλλη επιλογή από το να μας βρείτε, και θα μας βρείτε, απέναντί σας», προσθέτει η οργάνωση, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν.

Καλεί τέλος τα κόμματα που υποστήριξαν το σχετικό νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, «να αφουγκραστούν τα κελεύσματα των καιρών και να συστρατευτούν μαζί μας, εφαρμόζοντας και τις δικές τους εξαγγελίες για αλλαγή του μνημονίου, σε μια εντονότατη και σε όλα τα μέτωπα προσπάθεια αποτροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών».