You are here

ΠΑΣΙΚΑ: Επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής χωρίς αλλαγές

08/03/2021 21:11

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής( ΠΑΣΙΚΑ) σε ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των Κέντρων Αναψυχής αναφέρει ότι τα αιτήματα των ιδιοκτητών είναι απόλυτα δικαιολογημένα, δηλαδή να λειτουργήσουν χωρίς την οιανδήποτε σκέψη για αλλαγή στην εξαγγελθείσα ημερομηνία και χωρίς καμιά άλλη αρνητική αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει δοθεί στην Οργάνωση του ΠΑΣΙΚΑ.
 
Προσθέτει ότι επίσης θεωρούν απαραίτητο και επάναγκες το διευρυμένο και ικανοποιητικό ωράριο λειτουργίας το οποίο θα εξυπηρετεί τόσο τον κόσμο αλλά και τους ίδιους ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε βιώσιμη βάση.
 
Ο Σύνδεσμος παρατηρεί πως οι καθυστερήσεις για διάφορους λόγους στη καταβολή των εφάπαξ ποσών από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν προσθέσει ακόμα περισσότερο στα προβλήματα τα οποία πλέον επεκτείνονται και στις επιστολές των τραπεζών η των εταιρειών που έχουν πωλήσει τα δάνεια και απειλούν και αυτές για κατασχέσεις περιουσιών δίνοντας και αυτές προειδοποιήσεις 21 ημερών. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για τους 3 μήνες του 2021 που ίσχυσε το καθολικό κλείσιμο.
 
Περαιτέρω αναφέρει ότι τα μέλη του Συνδέσμου με δυσκολία συγκρατούνται ώστε να μην βγουν στους δρόμους λόγω της δεινής κατάστασης που έχουν περιέλθει την περίοδο της πανδημίας και το παρατεταμένο κλείσιμο και προσθέτει ότι αρκετοί επιχειρηματίες προκρίνουν την λήψη πιο σκληρών μέτρων όπως κλείσιμο αεροδρομίων και δρόμων.