You are here

ΠΟΑΣ κατά ιδιωτικοποιήσεων

26/11/2015 21:01
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι μέσα από έρευνες διαπιστώνεται ότι οι αποκρατικοποιήσεις των κερδοφόρων οργανισμών ΑΗΚ, ΣΥΤΑ και ΑΛΚ, όχι μόνο δεν θα συμβάλουν στην πολυδιαφημιζόμενη οικονομική ανάπτυξη αλλά αντίθετα θα προκαλέσουν τεράστια και αλυσιδωτά προβλήματα στην οικονομία και στην κοινωνία.

Η ΠΟΑΣ επικαλείται πρόσφατη παρουσίαση έρευνας που έγινε από επιστήμονες και ειδήμονες για θέματα ενέργειας, και η οποία, όπως αναφέρει, κατέληξε στο επιστημονικό συμπέρασμα ότι η ενέργεια στη μικρή σε μέγεθος Κύπρο και με το απομονωμένο σύστημα που διαθέτει δεν προσφέρεται για επιπόλαιους σχεδιασμούς και πειραματισμούς που είναι σίγουρο ότι θα μας οδηγήσουν σε αποτελέσματα αντίθετα με τα επιδιωκόμενα.

Καλεί την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μην παρασύρεται από σκοπιμότητες και ιδεοληψίες, διατηρώντας την ΑΗΚ ως ένα καθετοποιημένο οργανισμό σε καθεστώς δημοσίου δικαίου. Αναφέρει επίσης ότι καμία υποχρέωση για νομικό διαχωρισμό δεν πηγάζει από καμία ευρωπαϊκή οδηγία και πως «αντίθετα, έχουν παραχωρηθεί εξαιρέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, τις οποίες απαιτείται όπως η κυπριακή κυβέρνηση αξιοποιήσει».