You are here

Προεκλογική δέσμευση ο εθνικός κατώτατος μισθός

05/08/2019 11:57

Αποτελεί προεκλογική δέσμευση του προέδρου Αναστασιάδη ο εθνικός κατώτατος μισθός, υπενθύμισε σήμερα ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Με την επίτευξή συνθηκών πλήρους απασχόλησης θα εξεταστεί και θα προωθεί ο εθνικός κατώτατος μισθός», ανέφερε μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.

Εξήγησε ότι «ανατέθηκε η ευθύνη υλοποίησης αυτής της πολιτικής στο υπουργείο εργασίας, το οποίο ήδη έχει αναθέσει μελέτη στο διεθνές γραφείο εργασίας».

Εκφράζοντας όπως είπε την άποψη του αν και δεν έχει την ευθύνη υλοποίησης το υπουργείο οικονομικών ανέφερε ότι «αυστηρά βασιζόμενοι στην οικονομική θεωρεία πιθανόν να μην πρέπει να υπάρχει παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη διαμόρφωση των μισθών σε μια αγορά».

Συνεπώς θεωρώ ότι «ένας κατώτατος μισθός ο οποίος θα διαμορφωθεί με ένα τρόπο αξιόπιστο με όσο το δυνατόν ολιγότερη πολιτική παρέμβαση και περισσότερο επιστημονικά τεχνοκρατικά κριτήρια θα βοηθήσει να υπάρχει το αίσθημα της κοινωνικής συνοχής και θα περιορίσει τις πολλές εστίες εκμετάλλευσης που μπορεί να υπάρχουν σε μια οικονομία».

Τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης του θεσμού του εθνικού κατώτατου μισθού μόλις δημιουργηθούν οι συνθήκες πλήρους απασχόλησης, χαρακτηρίζοντας τεράστιο επίτευγμα την πλήρη απασχόληση.

Της Ηρώς Ευθυμίου