You are here

Προς ρύθμιση και τα φορολογικά χρέη της Μητρόπολης Πάφου

29/11/2002 17:27
Στο πρώτο βήμα για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, της φορολόγησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας, προχώρησε η κυβέρνηση.

Ύστερα από σχετική εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών και ακολουθώντας την ίδια πρακτική διευθέτησης όπως έγινε και την Ιερά Μονή Κύκκου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την χορηγία £2,4 εκ. - με την υποβολή Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού - για την εξόφληση των οφειλόμενων φόρων κεφαλαιουχικών κερδών και τόκων της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και των εκκλησιών της, αναφορικά με διαθέσεις ακίνητης ιδιοκτησίας που πραγματοποιήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1999.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παραχώρηση της χορηγίας θα δοθεί από τον υπουργό Οικονομικών υπό την προϋπόθεση ότι «η Ιερά Μητρόπολη Πάφου και οι υπαγόμενες σ΄ αυτή εκκλησίες υποβάλουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2002 στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τις Δηλώσεις Διάθεσης όλων των ακινήτων που διατέθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1999 και συμφωνήσουν ότι για διαθέσεις που έγιναν μεταγενέστερα της ημερομηνίας αυτής θα υποβάλλουν Δηλώσεις Διάθεσης Ακίνητης Ιδιοκτησίας και θα καταβάλλουν τον οφειλόμενο φόρο κεφαλαιουχικών κερδών και τυχόν τόκους.

Του Κυριάκου Κυριακίδη