You are here

Ρολάνδης: Η βιομηχανία δεν έχει υποστεί καμία συρρίκνωση

04/02/2003 13:26
Η αύξηση της συμβολής άλλων τομέων, όπως ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, με συνέπεια τη μείωση της συμβολής της βιομηχανίας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) δεν σημαίνει ότι συρρικνώνεται η βιομηχανία, αλλά απλώς ότι άλλοι τομείς της οικονομίας αυξάνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Τη θέση αυτή διατυπώνει σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, απαντώντας στον υποψήφιο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος χθες αναφέρθηκε σε συρρίκνωση της βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού.

«Ο τομέας της Βιομηχανίας δεν έχει υποστεί καμία συρρίκνωση» τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ενδεικτικά, ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξε αύξηση στον τομέα της βιομηχανίας της τάξης του 18%». Σχολιάζοντας την εισήγηση Παπαδόπουλου για επικέντρωση της προσοχής στο μέλλον στον τομέα της νέας τεχνολογίας, ο κ. Ρολάνδης επεσήμανε ότι αυτό ακριβώς έχει προωθήσει το υπουργείου του τα τελευταία πέντε χρόνια, με την εισαγωγή της υψηλής τεχνολογίας και των εκκολαπτηρίων νέας τεχνολογίας στην Κύπρο. «Συνεπώς, αυτό που ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος εισηγείται για το μέλλον, εμείς το έχουμε ήδη εφαρμόσει» καταλήγει.