You are here

Σημαντική η πληροφόρηση μέσω internet για τους Κυπρίους

15/11/2001 17:30
47% των Κυπρίων βγαίνει on-line

33% χρησιμοποιεί τo internet για πληροφόρηση

Το 70% του πληθυσμού της Κύπρου που χρησιμοποιεί το ίντερνετ, ηλικίας μεταξύ 18 και 45 ετών, το κάνει για την συλλογή πληροφοριών. Ο πληθυσμός αυτός ανέρχεται στο 47%. Αυτό κατέδειξε έρευνα που διενέργησε η Τράπεζα Κύπρου για τα δεδομένα χρήσης και γνώσης της τεχνολογίας από τους Κυπρίους.

Μεταξύ άλλων, το πιο πάνω συμπέρασμα είναι ενδεικτικό του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η ηλεκτρονική πληροφόρηση για τον Κύπριο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται να το χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 8 ώρες την εβδομάδα, με αποκορύφωμα τα βράδια της Κυριακής.

Τα άλλα ευρήματα της έρευνας, για τους σκοπούς χρήσης του διαδικτυου από τους Κυπρίους, είναι ότι το 61% χρησιμοποιεί το ιντερνετ για επικοινωνία, το 54% για μορφωτικούς σκοπούς, το 47% για ψυχαγωγία, ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το κάνει για επαγγελματικούς σκοπούς.

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό που χρησιμοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιστοσελίδων των Τραπεζών το κανει για χρηματιστηριακές πληροφορίες και έλεγχο υπολοίπου λογαριασμών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3ης και 21ης Σεπτεμβρίου σε
παγκύπρια βάση.