You are here

Στ. Παντζαρής: Ώρα για τομές και ψηφιοποίηση

29/12/2020 06:01

«Το 2021 προβλέπεται να εξελιχθεί θετικά και ανοδικά, με την παγκόσμια οικονομία να καταγράφει μια ισχυρή ανάπτυξη», αναφέρει ο Σταύρος Παντζαρής, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, της ΕΥ Κύπρου. Ωστόσο, όπως σημειώνει σε άρθρο του στη StockWatch, «για να πορευθούμε με επιτυχία στην καινούρια κατάσταση πραγμάτων, θα πρέπει να ελιχθούμε με ευελιξία και στρατηγική στο σχηματισμό μιας πολύμορφης οικονομίας. Η μεγάλη εξάρτηση από τον τομέα του τουρισμού ενδεχομένως να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας. Για το λόγο αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα τη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό και παράλληλα να μειώσουμε την υπέρμετρη εξάρτηση από τον τομέα της φιλοξενίας, αλλά και του real estate και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Επίσης ο Πρόεδρος της ΕΥ Κύπρου σημειώνει ότι σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού, «Attractiveness Survey Cyprus, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο, επιβεβαίωσε ότι παρά την πανδημία, η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Τέλος υπογραμμίζει ότι «θα πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία ψηφιοποίησης του δημοσίου και να καλλιεργήσουμε περαιτέρω την κουλτούρα έρευνας και καινοτομίας».

*Δείτε το άρθρο του κ. Παντζαρή πιο κάτω στη στήλη “Featured Stories”.