You are here

Σταυράκης: Ανάπτυξη με κοινωνική πολιτική

28/02/2011 17:31
Η οικονομική ανάπτυξη δεν πρέπει να πλήξει την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, μετά από συνάντηση που είχε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, ενόψει της συζήτησης για το Εθνικό Μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα για τη Στρατηγική «ΕΕ 2020».

Ο κ. Σταυράκης, μετά το πέρας της συνάντησης με την αντιπροσωπεία του κόμματος που αποτελείτο από τους επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών, Σταύρο Ευαγόρου και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κώστα Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, ότι το πρόγραμμα της Διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό πολλές από τις θέσεις που έθεσε η αντιπροσωπεία.

Στόχος είναι η προσπάθεια για επιτάχυνση της ανάπτυξης της Κύπρου, ανέφερε ο κ. Σταυράκης, με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Είπε επίσης ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν πρέπει να πλήξει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αναφέροντας ότι πολλές από τις θέσεις που παρουσίασε το ΑΚΕΛ στοχεύουν στη διατήρηση της κοινωνικής ευαισθησίας της παρούσας Διακυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ανέφερε από την πλευρά του ότι η αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε κάποιες παρατηρήσεις «σχετικά με τον ανασχεδιασμό πολιτικών προς μια ανθρωποκεντρική κατεύθυνση» ενόψει της επεξεργασίας της Εθνικής Στρατηγικής της Κύπρου.

Επίσης χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητικό το διάλογο με τον υπουργό και ανέφερε, ότι οι παρατηρήσεις του ΑΚΕΛ αφορούν τόσο τους εθνικούς ποσοτικούς στόχους για το ηλικιακό όριο απασχόλησης, την έρευνα, την ενέργεια, την εκπαίδευση και την καινοτομία καθώς και τους στόχους για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Είπε επίσης ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στις επονομαζόμενες στο πρόγραμμα αδυναμίες της κυπριακής οικονομίας που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναδιάρθρωση της οικονομικής βάσης.

«Αρκετές από τις εισηγήσεις και τις προτάσεις μας υιοθετούνται και μέσα από τις ίδιες τις θέσεις της Κυβέρνησης» κατέληξε επί του θέματος ο κ. Ευαγόρου.