You are here

Στην αντεπίθεση ο υπουργός για τα διαβατήρια

25/01/2022 12:21

Για «ασύστολα ψεύδη» κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σε σχέση με τις καταγγελίες που περιλαμβάνει επιστολή-ερώτηση που τέθηκε ενώπιον του εκ μέρους της βουλεύτριας των Οικολόγων Αλεξάνδρας Ατταλίδου.

Στην ερώτηση που έθεσε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η κ. Ατταλίδου, αναφέρεται σε παραβίαση της νομοθεσίας σε ότι αφορά τις πολιτογραφήσεις, με αφορμή στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Νουρής, κατά την παρουσία του στη Βουλή και τα οποία αφορούν στην παραχώρηση διαβατηρίων στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτογράφησης, μετά τον τερματισμό του.

Η κ. Ατταλίδου, έκανε λόγο για παραβίαση προνοιών του περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου, σημειώνοντας ότι δεν έχει αποσταλεί η απαιτούμενη,με βάση τη νομοθεσία, ενημέρωση προς τη Βουλή, για τις αιτήσεις ατόμων που θα τίθεντο ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση κατ’ εξαίρεση πολιτογράφησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές, ο κ. Νουρής, δήλωσε σήμερα στο κρατικό κανάλι ότι το υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις επιστολές με τις οποίες είχε ενημερωθεί σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας ότι και η Βουλή έτυχε γραπτής ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι μετά το κλείσιμο του προγράμματος και όταν το σύνολο των εκκρεμουσών αιτήσεων ήταν ενώπιον του Υπουργείου, ολοκληρώθηκε η εξέταση περίπου 1100 αιτήσεων, εκ των οποίων κάποιες απορρίφθηκαν και κάποιες τέθηκαν ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου, στις 30 Ιουλίου.

Οι εν λόγω αποφάσεις, τόνισε, τέθηκαν ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ και η Βουλή ενημερώθηκε γραπτώς.

Καταλήγοντας, ο κ. Νουρής, απέρριψε τις αναφορές περί απόκρυψης στοιχείων, ως «ασύστολα ψεύδη».

Της Μαρίας Χαμπή