You are here

Στις Βρυξέλλες για την οικονομία ο Κληρίδης

04/12/2001 08:25
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Υπ. Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης για να παραστεί σήμερα στην εξαμηνιαία συνάντηση των 15 Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπό ένταξη χωρών.

Κατά την συνάντηση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την μακροοικονομική σταθερότητα των χωρών καθώς επίσης και θέματα σύγκλισης των οικονομιών των υποψηφίων χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με μεγαλύτερη λεπτομέρεια θα εξεταστούν τα προενταξιακά οικονομικά προγράμματα τα οποία έχουν υποβάλει οι υπό ένταξη χώρες εκ των οποίων και η Κύπρος, η οποία έχει υποβάλει το δικό της από τον περασμένο Απρίλιο. Το βάρος θα πέσει στις χώρες αυτές οι οποίες δεν έχουν το βαθμό σύγκλισης τον οποίο επιθυμούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σίγουρα μεταξύ αυτών των χωρών δεν συγκαταλέγεται η Κύπρος.

Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης και τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν οι χώρες κατά της χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Της συνάντησης των «15» θα προηγηθεί συνάντηση των υπό ένταξη χωρών στην οποία θα ανταλλαγούν απόψεις πάνω σε κοινά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές στα οικονομικά προενταξιακά προγράμματα τους.

Ο Υπ. Οικονομικών, τον οποίο συνοδεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, επιστρέφει στην Κύπρο αύριο Τετάρτη.