You are here

Στο επίκεντρο τρόικας το ουκρανικό

26/09/2022 13:12

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι αρχίζουν σήμερα 26 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συναντήσεις με τα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο του 13ου Προγράμματος Εποπτείας της Κύπρου για σκοπούς αξιολόγησης της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές όπου θα συζητηθούν, όπως συνηθίζεται, θέματα οικονομικού, δημοσιονομικού και χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, θα συζητηθούν και ευρύτερα θέματα, όπως η αγορά εργασίας και ο τομέας της υγείας, αλλά και θέματα, όπως η πρόοδος της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η κλιματική αλλαγή.

«Ενόψει της ιδιάζουσας κατάστασης, που ακόμη επικρατεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στην ημερήσια διάταξη του 13ου Προγράμματος, ιδιαίτερη σημασία θα έχει και πάλι το θέμα των επιπτώσεων των κυρώσεων στην κυπριακή οικονομία», τονίζεται.