You are here

Στρατηγική ανάπτυξης μέχρι το 2013

06/09/2005 08:09
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες το περίγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής ως βάση διαβούλευσης με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το περίγραμμα ετοιμάστηκε από το Γραφείο Προγραμματισμού και σε αυτό καθορίζονται οι βασικές στρατηγικές επιδιώξεις και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυπριακής οικονομίας για την επταετία 2007-2013. Το υφιστάμενο σχέδιο λήγει το 2006.

Η φιλοσοφία του περιγράμματος στηρίζεται στην ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου παροχής υπηρεσιών και στην ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών δεσμών με τις γύρω χώρες.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλεί τα υπουργεία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να υποβάλουν τις απόψεις και προτάσεις τους αναφορικά με το περίγραμμα αναπτυξιακής πολιτικής.

Ενέκρινε, επίσης, τη σύσταση επιτροπής σχεδίου ανάπτυξης ούτως ώστε να διεκπεραιωθεί η όλη εργασία έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς επίσης και τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής προγραμματισμού.

Το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει επίσης τριετές εθνικό πρόγραμμα δράσης για τη Στρατηγική της Λισαβόνας, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του 2005.

σι