You are here

Σύσκεψη στην ΚΤ για τις Οδηγίες περί Ακάλυπτων επιταγών

30/12/2002 10:45
Οι Οδηγίες για το Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών για εκδότες ακάλυπτων επιταγών, θα είναι το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιείται σε λίγο στην Κεντρική Τράπεζα. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν βουλευτές μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Νομικών, ο Έφορος Συνεργατισμού και Συνεργατικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ο Σύνδεσμος Εμπορικών Τραπεζών, το ΚΕΒΕ, η ΟΕΒ και η ΠΟΒΕΚ.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη θα αφορούν τα κριτήρια καταχώρησης ενός προσώπου στο Αρχείο την αυστηρότητα των συνεπειών καταχώρησης και τη δυνατότητα επέκτασης της παράτασης εφαρμογής της Πρόνοιας που αφορά τις μεταχρονολογημένες επιταγές πέραν της 1ης Ιουλίου, 2003. Ως γνωστό η ημερομηνία εφαρμογής των Οδηγιών για το Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών έχει ορισθεί τελεσίδικα ως η 1η Φεβρουαρίου 2003.

Πάντως, όπως κατηγορηματικά έχει τονίσει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, δεν μπορούν να υπάρξουν «οποιεσδήποτε ουσιαστικές ή θεμελιακές αλλαγές των ετοιμασθεισών οδηγιών» ως προς τη δημιουργία του Κεντρικού Αρχείου Πληροφοριών (ΚΑΠ) για εκδότες Ακάλυπτων Επιταγών.

Του Κυριάκου Κυριακίδη