You are here

Τα επιμελητήρια ΕΚ-ΤΚ λένε ναι στο σχέδιο Κόφι Ανάν

22/11/2002 09:58
Για πολλές θετικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου κάνουν λόγο τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια ΚΕΒΕ και το αντίστοιχο στα κατεχόμενα στην περίπτωση κατά την οποία λυθεί ειρηνικά το κυπριακό πρόβλημα.

Οι ηγεσίες του ΚΕΒΕ και του τουρκοκυπριακού επιμελητηρίου είχαν αργά χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας δίωρη συνάντηση κατά την οποία αξιολόγησαν το σχέδιο Ανάν κυρίως στα σημεία που αφορούν την οικονομία των δύο κοινοτήτων σε περίπτωση αποδοχής του σχεδίου.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Βασίλης Ρολόγης και ο πρόεδρος του ΤΚ επιμελητηρίου Αλί Ερέλ διάβασαν κοινό ανακοινωθέν το οποίο προσυπόγραψαν οι δύο πλευρές.

Τονίζεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν:

«Τα δύο εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια πιστεύουν ότι οι δύο ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να διαπραγματευθούν στη βάση του σχεδίου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ώστε να πετύχουν μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος. Η λύση του κυπριακού προβλήματος θα φέρει πιο κοντά τις δύο κοινότητες και οι προοπτικές για τους τουρκοκύπριους και τους ελληνοκύπριους θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές για το καλό όλων και θα φέρει ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο και στο λαό της».