You are here

Τη Δευτέρα η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

01/11/2002 17:31
Ολοκληρώνονται σήμερα οι επαφές των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με παράγοντες της κυπριακής οικονομίας, και μέχρι την Κυριακή θα έχουν καταρτίσει την προκαταρτική έκθεση τους για την κυπριακή οικονομία.

Αυτό δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου, στο περιθώριο των δηλώσεων για την απόφαση της ΚΤ για τα επιτόκια, προσθέτοντας ότι προτού αναχωρήσουν από την Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα συναντηθούν τόσο μαζί του όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα.

Ο Διοικητής της Κεντρικής διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της έκθεσης που θα υποβάλουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Τόνισε ωστόσο, ότι όλοι οι παράγοντες της κυπριακής οικονομίας έχουν επιχειρήσει να δώσουν τη σωστή διάσταση και το μήνυμα ότι η κυπριακή οικονομία έχει υγιείς βάσεις, ενώ τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι εισαγόμενα και οφείλονται στη συμπεριφορά της διεθνούς οικονομίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη