You are here

Τροχοπέδη στην κρίση η γραφειοκρατία

26/01/2009 13:35
Άμεσα ριζοσπαστικά μέτρα για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ζητά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

O βουλευτής Χρίστος Στυλιανίδης κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πολεοδομική αμνηστία ώστε να μπορέσουν χιλιάδες ντόπιοι και αλλοδαποί να αποκτήσουν τίτλο ιδιοκτησίας και το κράτος να εισπράξει την ίδια ώρα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν μπορεί, υποστήριξε ο κ. Στυλιανίδης, το κράτος να λειτουργεί σε ρυθμούς νιρβάνα την ώρα που μόνο στην Πάφο υπάρχουν χιλιάδες αλλοδαποί, κυρίως βρετανοί, που εξαιτίας της γραφειοκρατίας δεν έχουν ακόμη πάρει τίτλο ιδιοκτησίας. Αυτό, τόνισε, λειτουργεί ως τροχοπέδη στην οικονομική κρίση.

Η βουλή δεν μπορεί, κατέληξε ο συναγερμικός βουλευτής, να επιβαρύνει τα έξοδα της κυβέρνησης, για αυτό παρά τις προτάσεις που καταθέτει και ο ΔΗΣΥ κατά καιρούς δεν είναι εφικτή η υλοποίηση τους. Μόνο με νομοσχέδιο από την κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπιστεί το όλο ζήτημα.

Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σε παλαιότερες δηλώσεις του ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη η νομοθεσία για την πολεοδομική αμνηστία.

Μ.Σ.