You are here

Ζητούν απαλλαγή από φόρο επί κουρεμένων καταθέσεων

27/01/2020 20:23

Την απαλλαγή των κυπριακών επιχειρήσεων από το φόρο επί των κουρεμένων καταθέσεων τους και την επιστροφή του σε όσες από αυτές στα πλαίσια της απόλυτα τυπικής νομιμοφροσύνης τους, τον έχουν ήδη πληρώσει, αναμένει από τον Υπουργό Οικονομικών και τους υπεύθυνους θεσμούς, ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).
 
«Τόσο ΄δίκαιο με ισονομία και ισοπολιτεία΄ είναι το κράτος μας και οι θεσμοί του που δεν δέχονται το ποσό του κουρέματος ούτε καν σαν έξοδο και επιβάλλουν και φόρο επί αυτού», αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ σε σημερινή του ανακοίνωση. Προσθέτει ότι «όλοι οι πολιτειακοί μας άρχοντες παραδέχονται λεκτικά ότι είναι παράλογο» και προσθέτει πως συνεχίζουμε να χορταίνουμε από λόγια μετά από 7 χρόνια και αυτοί συνεχίζουν περί άλλων να τυρβάζουν».
 
Τέλος, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι «κάτι ανάλογο, δηλαδή με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, και προνοούσε ότι τραπεζικά ιδρύματα που υπέστησαν ζημιές από τον νόμο περί εξυγίανσης, (δηλαδή Τράπεζα Κύπρου), να μπορούν  να εκπέσουν τις ζημιές αυτές από την ενδεχόμενη φορολογία τους».