You are here

Χ. Χωματάς: Τα πλάνα ΤΕΠΑΚ, νέα προγράμματα σπουδών

24/07/2022 06:00

Τα πλάνα του ΤΕΠΑΚ για το επόμενο διάστημα σκιαγραφεί ο πρόεδρος του ΔΣ ΤΕΠΑΚ, Χρίστος Χωματάς.

Στον απολογισμό του για το κλείσιμο της ακαδημαϊκής χρονιάς, δεύτερη στη σειρά που ολοκληρώθηκε εν μέσω πανδημίας, ο κ. Χωματάς σε συνέντευξή του στη StockWatch αναφέρεται στη νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας που στήνεται στην Πάφο, καθώς και στα έργα εκατομμυρίων που έρχονται στην Λεμεσό.

Όπως επισημαίνει, οι τελευταίες χρονιές έδωσαν το πράσινο φως για πολλές καινοτομίες, ειδικά σε θέματα ψηφιακής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με ένα εκ αυτών η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής το οποίο έδωσε έναυσμα για την χρήση του στην υπόλοιπη κοινωνία.

Τα σχέδια του ΤΕΠΑΚ, σύμφωνα με τον κ. Χωματά συνεχίζονται σημαντικά με την ένταξη νέων προγραμμάτων σπουδών στη σχολή όπως, το νέο τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν και το νέο τμήμα Ναυτιλιακών.

Ακόμη, εμπλουτίζεται με νέα προπτυχιακά προγράμματα όπως του Σχεδιασμού Προϊόντων και της Εργοθεραπείας.

Επιπλέον, η σχολή «μεγαλώνει» με το μεγαλύτερο έργο, τις φοιτητικές εστίες στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια, ύψους €50 εκατ. και έτος ολοκλήρωσης το 2025. Οι εστίες θα περιλαμβάνουν 500 δωμάτια, καφεστιατόριο, δύο αίθουσες αεροβικής γυμναστικής και γυμναστήριο μεταξύ άλλων.

Δεύτερο έργο αποτελεί η ανακαίνιση/αναδιαρρύθμιση διατηρητέου κτηρίου στη γωνία των οδών Αργυρού Δρουσιώτη και Μαραθώνος, καθώς και στην ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης με ύψος €4 εκατ.

Τρίτο έργο είναι τα εργαστήρια ζωγραφικής του τμήματος Καλών Τεχνών στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, το οποίο σχεδιάστηκε με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας και σύντομα θα προκηρυχθούν προσφορές για την κατασκευή του.

Τέταρτο έργο της σχολής, το πολυσυζητημένο κτήριο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών με τη μεγαλύτερη ζήτηση, ο κ. Χωματάς στην συνέντευξη του σημειώνει ότι μεταξύ των πρώτων επιλογών είναι το πτυχίο Λογοθεραπείας/Λογοπαθολογίας, το πτυχίο Νοσηλευτικής και το πτυχίο Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας Μάρκετινγκ, το οποίο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2021.

Τα δύο νέα τμήματα που εντάσσονται στο ΤΕΠΑΚ, έρχονται μετά και την έγκριση των κανονισμών για την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ, από την Ολομέλεια της Βουλής.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Μαρίας Κυριακίδου