You are here

ΠτΔ: Σημαντική η επένδυση στην παιδεία από νηπιακή ηλικία

31/01/2023 11:52

Είναι σημαντικό στις μέρες μας να επενδύσουμε από τη νηπιακή ηλικία στην παιδεία, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στα εγκαίνια του νέου δημόσιου νηπιαγωγείου στο Φρέναρος.

«Είναι σε αυτά τα πλαίσια και η πολιτική της Κυβέρνησης να μειώσει το όριο ηλικίας των φοιτούντων δωρεάν στα νηπιαγωγεία», είπε.

Αναφερόμενος στο νέο νηπιαγωγείο Φρενάρους είπε ότι είναι ένα απόλυτα λειτουργικό νηπιαγωγείο, το οποίο η κωμόπολης του Φρενάρους έχει απόλυτη ανάγκη, αφού έχει περίπου 70 παιδιά. Πρόσθεσε ότι για χρόνια τα παιδάκια του Φρενάρους, στεγάζονταν σε λυόμενες κατασκευές ή κοντέινερ και αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση πραγματώνει αυτό που υποσχέθηκε το 2017.

«Για αυτό και καθήκον της πολιτείας είναι εκτός από την πρόνοια με τις πολλαπλές οπωσδήποτε ωφέλειες προς όφελος της κοινωνίας, είτε διότι θα επιτρέπει στους γονιούς να εργάζονται χωρίς την έγνοια πού θα μένουν τα παιδιά είτε διότι θα μορφώνονται τα παιδιά και η υποχρέωση της να προχωρήσει στις αναγκαίες υποδομές», τόνισε.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος είπε ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη για την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου, για να εγκαινιάσει μια σειρά έργων.

«Λυπούμαι που δυσαρεστώ κάποιους, δεν το θέλω. Είναι έργα που πραγματώθηκαν επί των ημερών μου και ως μέρος του απολογισμού, αφού αποχωρώ και δεν επαναδιεκδικώ ώστε να θεωρηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, είναι να συναντήσω τους ανθρώπους χάρη στις πρωτοβουλίες των οποίων πραγματώθηκαν έργα, χάρη στις προσπάθειες των οποίων οι κοινότητες σήμερα παρουσιάζουν μια άλλη εικόνα και είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που εγκαινιάζουμε και το παρόν νηπιαγωγείο», σημείωσε.

Ευχαρίστησε θερμά Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μιχάλη Χατζηγιώργκα, τη Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο.