You are here

Μνημόνιο συνεργασίας Τράπεζα Κύπρου, Unic

10/04/2023 10:24

Την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανακοίνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής, Σχολή Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Τράπεζα Κύπρου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των προσπαθειών διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, αλλά και της Τράπεζας για περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας της με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, οι δυο οργανισμοί προχώρησαν στην υπογραφή του Μνημονίου την Τετάρτη, 5 Απριλίου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου ο Γιώργος Κουσής, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργικών Δραστηριοτήτων και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής, Καθηγήτρια Αθηνά Στασοπούλου και η Διευθύντρια του Κέντρου Επιτυχούς Σταδιοδρομίας, Δρ. Μαρία Σιοπαχά.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση υποτροφιών από την Τράπεζα Κύπρου σε φοιτητές/φοιτήτριες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τη διεξαγωγή ερευνών και την εκπόνηση μελετών. 

Εξέχουσας σημασίας είναι η πρόθεση της Τράπεζας να λειτουργήσει ως η γέφυρα που θα «ενώνει» νέα ταλέντα με την αγορά εργασίας, καθώς φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε τμήματα και υπηρεσίες της Τράπεζας για απόκτηση εμπειρίας. 

Η Τράπεζα Κύπρου φιλοδοξεί ότι με αυτό τον τρόπο τα νέα ταλέντα, με κατάρτιση ιδιαίτερα σε θέματα Τεχνολογίας Πληροφοριών, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Κούσης ανέφερε: «Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η οποία θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Τράπεζα Κύπρου αποδεικνύει εμπράκτως τη διαχρονική στήριξή της, αλλά και την εμπιστοσύνη της στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η συμβολή τους στη μεταμόρφωση της κυπριακής οικονομίας είναι καταλυτική και εμείς, ως ο μεγαλύτερος χρηματοπιστωτικός οργανισμός στη χώρα, θέλουμε να αντλούμε γνώση και φυσικά να δίνουμε ευκαιρίες στα νέα ταλέντα να αναδειχθούν και να εδραιωθούν στην αγορά εργασίας». 

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η Καθηγήτρια Αθηνά Στασοπούλου δήλωσε: «Κορυφαία προτεραιότητα του Τμήματος Πληροφορικής είναι η παροχή σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών και η έκθεση των φοιτητών του σε επαγγελματικές πρακτικές υψηλού επιπέδου.  Είμαστε υπερήφανοι για τις ισχυρές μας σχέσεις με τη βιομηχανία, την οποία συμπεριλαμβάνουμε στα προγράμματα σπουδών μας με πολλούς τρόπους: Με την ανάπτυξη σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών, έτσι ώστε οι φοιτητές μας να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς, τη διδασκαλία μαθημάτων, την πρακτική άσκηση σε εταιρείες ως μέρος του προγράμματος σπουδών και τη διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσιάσεων. Η νέα συνεργασία μας με την Τράπεζα Κύπρου είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες και ευκαιρίες για τους φοιτητές μας, ιδιαιτέρως στα προγράμματα σπουδών Πληροφορικής και Επιστήμης Δεδομένων».