You are here

Διατηρούνται οι μάσκες και τεστ στα σχολεία

16/08/2022 13:31

Δεν αλλάζουν πολλά στα σχολεία σε ότι αφορά την πανδημία του Covid – 19, ανέφερε στη StockWatch o Κωνσταντίνος Αθανασίου, σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Αθανασίου ερωτηθείς για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν με την έναρξη της νέας χρονιάς, απάντησε πως δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας ξεκαθάρισε πως πλέον δεν υπάρχει εφαρμογή μέτρων, θα διατηρηθούν οι μάσκες και τα τεστ, αλλά αναμένεται να ανακοινωθούν ακριβώς οι οδηγίες από τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής.

Όσον αφορά στη προετοιμασία σχολείων, εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου ανέφερε στη StockWatch ότι αναμένεται το υπουργείο να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τις ανάγκες των σχολείων.

Υπάρχουν θέματα που εκκρεμούν, όπως το θέμα της στελέχωσης όσο αφορά τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας για τα παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία των σχολείων που ανήκουν στο πρόγραμμα Δ.Ρ.Α.Σ.Ε. του υπουργείου παιδείας και για το οποίο η ΠΟΕΔ είναι σε διάλογο με το υπουργείο, ανέφερε η κ. Βασιλείου.

Αναμένεται η έγκαιρη χαρτογράφηση από πλευράς υπουργείου όσον αφορά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, ενώ για το θέμα της στελέχωσης αναμένεται η ανάλογη στελέχωση ώστε να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση, όπως είπε η κ. Βασιλείου.

Αναφορικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πανδημία, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως η ΠΟΕΔ είναι σε αναμονή για τις οδηγίες που θα ανακοινωθούν με τους δασκάλους να επιστρέφουν στα σχολεία στις 5 Σεπτεμβρίου και το πρώτο κουδούνι να κτυπά στις 12 Σεπτεμβρίου για τα δημοτικά σχολεία.

Μ.Κ.