You are here

Ν. Νουρής: Η 21η Μαΐου θα κριθεί προς το τέλος εβδομάδας

12/05/2020 12:31

Η επόμενη φάση της 21ης Μαΐου που αφορά την εκπαίδευση, θα κριθεί προς το τέλος της εβδομάδας που θα συμπληρωθούν 14 ημέρες από την πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του Alpha, ο υπουργός εξήγησε ότι «αυτή η εβδομάδα είναι εξαιρετικά σημαντική διότι θα συμπληρωθούν 14 ημέρες από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων οπότε και θα διαφανεί κατά έχουν διαφοροποιηθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία θα κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης για την 21η Μαΐου αλλά και το πως θα προχωρήσουμε περαιτέρω».

Ειδικότερα για την επαναλειτουργία των σχολείων (Λύκεια), είπε ότι «χθες είχαμε μια μαζική προσέλευση των μαθητών που ξεπέρασε τις 7 χιλ., συστήνοντας υπομονή κανένα δυο ημέρες ώστε να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία».

Παράλληλα είπε ότι «η γενικά η εικόνα όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων στην αγορά και στους χώρους εργασίας είναι καλή», στέλλοντας το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες ότι «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν ασκούμε κριτική, η οποία δεν είναι ούτε και τεκμηριωμένη, κάθε φορά που εξαγγέλλεται είτε μια χαλάρωση είτε λαμβάνεται ένα μέτρο».

Σημείωσε ότι «βιώνουμε μια πρωτοφανή κατάσταση και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε ανάλογα από τα αποτελέσματα». Δεν παρέλειψε επίσης να ψέξει την εικόνα που δημιουργήθηκε στις παραλίες το Σαββατοκύριακο με τη μαζική προσέλευση των πολιτών οι οποίοι δεν τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας.

Την ερχόμενη Παρασκευή υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, της επιδημιολογικής ομάδας στην παρουσία των συναρμόδιων υπουργών για επισκόπηση της κατάστασης και για την επόμενη ημέρα που είναι η 21η Μαΐου, ανέφερε.

Της Ηρώς Ευθυμίου