You are here

Ανεβαίνει η εμπιστοσύνη στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

24/08/2018 12:25

Αισθητή άνοδο παρουσιάζει η εμπιστοσύνη των κυπριακών νοικοκυριών στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη δεύτερη ετήσια έρευνα για τα πανεπιστήμια που παρουσιάζει η StockWatch.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που έγινε με δείγμα 600 νοικοκυριά, η μέση βαθμολογία των οκτώ ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων διαμορφώθηκε στο 7,04 από τα 10 έναντι 6,9 στην έρευνα Αυγούστου 2017.

Η διαφορά προκύπτει από την ενίσχυση της εικόνας των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που παρουσιάζουν όλα βελτίωση σε σχέση με πέρσι, εν μέσω της έντονης καμπάνιας προβολής που πραγματοποιούν ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι βαθμολογίες προκύπτουν από δύο ερωτήματα, πόσο αξιόπιστο είναι το πανεπιστήμιο και κατά πόσο θα συστηνόταν.

Αναφορικά με τις βαθμολογίες των πανεπιστημίων ξεχωριστά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε 8,65 από τα δέκα σε σχέση με 8,7 στην προηγούμενη έρευνα. Έλαβε 8,5 για την αξιοπιστία του και 8,8 στο ερώτημα εάν θα συστηνόταν. 

Στην δεύτερη θέση είναι το άλλο μεγάλο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με βαθμολογία 7,8 σε σχέση με 7,9 τον Αύγουστο του 2017.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβε βαθμολογία 7,20 από 6,90 στην προηγούμενη έρευνα.

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έλαβε μέση βαθμολογία 7,15 και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με 7.

Το Πανεπιστήμιο Frederick λαμβάνει 6,45, το βρετανικό UCLan 6,25 και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο 5,8.

Η έρευνα ήταν παγκύπρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές με άντρες και γυναίκες 18 ετών και άνω. Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Έγινε μεταξύ 3 και 10 Αυγούστου 2018 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Της Γεωργίας Χαννή