You are here

Αντίθεση φοιτητών στο 63ο καθηγητών

29/07/2010 14:24
Την αντίθεση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης εξέφρασαν μέλη της ΠΟΦΕΝ, οι οποίοι έγιναν σήμερα δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ, Κυριάκος Τσιουπανής, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν θέματα που αφορούν το φοιτητικό κόσμο, όπως είναι το όριο αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών στη Δημόσια Υπηρεσία, λέγοντας, ότι «λάβαμε τη στήριξη του Προέδρου σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα».

Η ΠΟΦΕΝ, είπε, είναι ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει τη νέα γενιά στην ανεργία.

Πρόσθεσε, ότι σήμερα η ΠΟΦΕΝ επέδωσε στον Πρόεδρο της βουλής υπόμνημα που αφορά τις θέσεις της για το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τσιουπανής, ανέφερε ότι η ΠΟΦΕΝ είναι ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης γενικότερα και όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η φοιτητική χορηγία και το πακέτο κρατικής φοιτητικής μέριμνας. Ο κ. Τσιουπανής, είπε ότι «ο Πρόεδρος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στο Φοιτητικό Κίνημα και θα στηρίζει την πολιτική για την φοιτητική μέριμνα για τους Κύπριους φοιτητές».

Συζήτησαν επίσης για την πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη φοιτητική ταυτότητα.

Ο κ. Τσιουπανής, είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τη στήριξή του προς τους φοιτητές σε ό,τι αφορά το θέμα της φοιτητικής ταυτότητας δηλαδή την επέκταση των ωφελημάτων, όπως είναι τα ναύλα, οι δημόσιες συγκοινωνίες, θεατρικούς οργανισμούς και αθλοπαιδιές.

Τέλος, ο κ. Τσιουπανής, είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τους φοιτητές για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.