You are here

Αποφάσεις μετά από σύσκεψη με εκπαιδευτικούς και οργανωμένους γονείς

04/09/2020 18:01

Σύσκεψη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς θα έχει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, στο Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με τις ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες μετά την οποία ενδεχομένως θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το τι θα γίνει σε σχέση με την έναρξη της σχολική χρονιά.

Ο κ. Προδρόμου είχε το απόγευμα συνάντηση εργασίας για το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, στην παρουσία και του Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας «κατέθεσε την επιστημονική άποψη των πραγμάτων».

«Αντικείμενο της σημερινής μας έκτακτης αυτής σύσκεψης είναι οι εισηγήσεις που έχουμε από την συνομοσπονδία των γονέων αλλά και από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σχετικά με τις ιδιαίτερα επιβαρυμένες κλιματολογικές συνθήκες, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες εν όψει της λειτουργίας των σχολείων», είπε ο κ. Προδρομου.

Πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε το θέμα και στη συνέχεια θα γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όλων των βαθμίδων και τους εκπροσώπους των οργανωμένων επίσης όλων των βαθμίδων για να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις ανέφερε ότι «αποφάσεις δεν υπάρχουν αφού θα γίνει σε λίγο σύσκεψη».

«Έχουμε ακούσει όλη την τεκμηρίωση και την εμπειρογνωμοσύνη του Υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες που αφορούν τους εργαζόμενους», είπε, προσθέτοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι εκπαιδευτικοί αλλά δεν παύουν να είναι εργαζόμενοι ενώ και τα παιδιά γνωρίζουμε ότι είναι σε ευαίσθητη ηλικία, στην ανάπτυξή τους».

«Αυτά τα ζητήματα που συζητούμε με το Υπουργείο Υγείας θα μας οδηγήσουν σε τελικές αποφάσεις μόνο αφού διαβουλευτούμε με τους γονείς και οπωσδήποτε και με τους εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Άρα λοιπόν, πρόσθεσε, «ας περιμένουμε να δούμε εάν τυχόν θα ληφθούν αποφάσεις για να διαφοροποιηθεί ο προγραμματισμός μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο το πολύ σημαντικό από την σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας και με τον Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι ότι «επισημάνθηκε και η διάσταση της πρόληψης που πρέπει να λαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις». Εξάλλου, ανέφερε, «οι συστάσεις που έχει δώσει σήμερα το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τις ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες και τις έκτακτες κλιματολογικές συνθήκες αφορούν ακριβώς την γενικότερη πρόληψη». Αυτά θα συζητήσουμε στη συνέχεια με τους εταίρους μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, είπε.