You are here

Αποφασισμένη η κυβέρνηση για επίλυση προβλημάτων παιδείας

19/09/2019 13:05

Τη θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με βάση την εκπαιδευτική πολιτική που έχει εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση του με τους Προέδρους των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «ο Πρόεδρος δέχθηκε σε συνάντηση τους Προέδρους ων Συνομοσπονδιών Γονέων, άκουσε τις παρατηρήσεις τους, τις εισηγήσεις και θέσεις τους, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνουν και υπογράμμισε ότι ο ίδιος, η Κυβέρνηση και οι οργανωμένοι γονείς είμαστε σίγουρα στην ίδια πλευρά, προσπαθώντας όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και για τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

«Και μπροστά στις ανησυχίες που εκφράστηκαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέληση της Κυβέρνηση να προχωρήσει με βάση την εκπαιδευτική πολιτική που έχει και που εδώ και μερικά χρόνια μεταρρυθμίζει προς το καλύτερο το δημόσιο σχολείο, αλλά και για να εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί», σημείωσε.

Ερωτηθείς είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα κλιμάκωσης ή ζήτημα έντασης, αλλά υπάρχει η εκπαιδευτική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση και δεν μπορεί να σχεδιάζεται ή να εφαρμόζεται από άλλους.

Υπάρχει σεβασμός προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά ο καθένας θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του. Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να εφαρμοστεί», πρόσθεσε.

Σε άλλη ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η συζήτηση που γίνεται είναι στη βάση της πολύ συγκεκριμένη. Θέλουμε να υπάρξει αποτελεσματική αξιολόγηση μέσα στο σχολείο για το καλό των παιδιών, για να εκτιμάται καλύτερα και να προσανατολίζεται καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο.

Εάν υπάρχουν κάποιοι εναντίον της ιδέας ότι πρέπει να υπάρχει το ιδεώδες της αριστείας, της αποτελεσματικότητας, και να υπάρχει η αξιοκρατία μέσα στα σχολεία, αν κάποιοι πιστεύουν ότι αντί να υπάρχει αξιολόγηση πρέπει να υπάρχει ισοπέδωση, τότε θα πρέπει να το προτείνουν και να ακουστεί στην κοινωνία».