You are here

Διάλογος ΥΠΑΝ,ΔΗΣΥ για εκπαίδευση

28/03/2023 15:57

Την πόρτα για διάλογο σε σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα άνοιξαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Αθηνά Μιχαηλίδου και η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, στην πρώτη τους εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ΔΗΣΥ. 

Αρχικά, η κ. Δημητρίου, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της Υπουργού, επισημαίνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα βγει «ακόμα πιο μπροστά» για τα θέματα της Παιδείας. 

«Χρειάζεται να αλλάξει η εικόνα αλλά και ουσιαστικές πτυχές διαχείρισης των ζητημάτων της εκπαίδευσης γιατί θέλουμε να έχουμε ένα ποιοτικότερο σύστημα παροχής εκπαίδευσης προς όφελος του μαθητή», ανέφερε η κ. Δημητρίου. 

«Δεν είναι λίγες οι προκλήσεις, όμως θεωρούμε ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν αντιληφθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με το μέλλον του τόπου, τα παιδιά μας, τα οποία επιζητούν μια διαφορετική μορφή αξιολόγησης αλλά και αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών ζητημάτων», πρόσθεσε. Ακόμη, εξέφρασε τη στήριξη του ΔΗΣΥ προς την Υπουργό για τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν, καθώς και τις εισηγήσεις και τις αντιπροτάσεις του κόμματος όπου υπάρχουν διαφωνίες.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, τη συζήτηση και γενικά τον διάλογο ειδικότερα στα θέματα της Παιδείας. 

«Έχουμε κάποιες προτεραιότητες που πηγάζουν από το νέο πρόγραμμα διακυβέρνησης», σημείωσε, τονίζοντας ότι τα ζητήματα είναι φλέγοντα και επείγοντα και ότι αρκετά από αυτά ήδη συζητούνται σε επίπεδο Βουλής, οπότε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν λόγο και ρόλο. 

Για μας, συνέχισε, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανοίξουμε αυτόν τον διάδρομο επικοινωνίας έτσι ώστε να είναι και οι Βουλευτές και τα κόμματα σωστά ενημερωμένα, για να μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά». Ακόμη, επεσήμανε ότι η κριτική, οι απόψεις και οι εισηγήσεις είναι ευπρόσδεκτες πάντα για το καλό των παιδιών. 

«Προχωράμε σε ένα μαθητοκεντρικό κλίμα, στη βάση παιδαγωγικών προτεραιοτήτων τις οποίες προτάσσουμε, έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε πραγματικά το εκπαιδευτικό μας σύστημα», κατέληξε η Υπουργός.

Η κ. Δημητρίου, ανέφερε ότι συμφωνεί με την Υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας παράλληλα τις αντιδράσεις των μαθητών για το πως εκπονήθηκε η μεταρρύθμιση μέχρι τώρα, αφού «δεν αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή ως έπρεπε». Ακόμη, είπε ότι η διαχείριση της πανδημίας «λειτούργησε επιζήμια για τους μαθητές». 

Η κ. Δημητρίου πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα να δούμε και με βάση τις δικές σας εισηγήσεις πώς προχωρούμε, για να νιώσουν οι μαθητές ασφάλεια για το μέλλον τους και για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα πρέπει να προσαρμοστούν προς όφελος του μαθητή». «Εδώ θα είμαστε να συζητούμε ό,τι προκύπτει μεταξύ μας», κατέληξε.