You are here

Δίωρη αποχή πραγματοποίησαν οι μαθητές

04/12/2020 17:17

Χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν σήμερα έξω από τις τάξεις κατά την 3η και 4η περίοδο, «για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και να απαιτήσουν την αναβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, τηρώντας όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Σε ανακοίνωση της , η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά, ως μαθητές στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα στον Υπουργό ότι δεν δεχόμαστε να παραμερίζονται οι ανησυχίες και οι απόψεις μας».

Σημειώνει ότι ως ΠΣΕΜ τόνισαν και σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές καθημερινά εντός των σχολικών μονάδων.
 
«Πριν από την σημερινή αποχή προηγήθηκε παρέμβαση από μαθητές Παγκύπρια με τοποθέτηση πανό στα σχολεία, στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας στις 23 Νοεμβρίου για να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα κυριότερα προβλήματα των μαθητών. Το Υπουργείο, όχι μόνο δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για αντιμετώπιση των κυριότερων προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και χωρίς πλάνο και χωρίς προγραμματισμό προχωρά μόνο του στη σχολική χρονιά σφυρίζοντας αδιάφορα για τους μαθητές και τα προβλήματα της σχολικής χρονιάς», προσθέτει.
 
Όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας με τον πιο επίσημο τρόπο, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε ένεκα της πανδημίας».
 
«Είχαμε προειδοποιήσει ως ΠΣΕΜ για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν δεν έπαιρνε το ΥΠΠΑΝ έγκαιρα και προληπτικά μέτρα και γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε από την αρχή της χρονιάς κάνει πολλές εισηγήσεις. Ζητούμε ξανά από τον Υπουργό: μείωση της ύλης, την αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι και την άμεση αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος», σημειώνει.
 
Η ΠΣΕΜ χαιρετίζει, στην ανακοίνωση της, τους χιλιάδες μαθητές που βγήκαν σήμερα έξω από τις τάξεις και τους καλεί να μείνουν σε εγρήγορση και για άλλες δράσεις σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα τους.

«Δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν μαθητές. Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας. Οι μαθητές ζήτησαν κατά χιλιάδες σήμερα: μείωση της ύλης, αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων και αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν ξανά απέναντι τους», καταλήγει.