You are here

Ενημέρωση για παιδεία από κινητά

09/04/2019 16:21
Σε λειτουργία τίθεται η εφαρμογή MOEC Cyprus, με στόχο την έγκυρη και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Η εφαρμογή, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους κατόχους συσκευών Android από αύριο, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούν να την εγκαταστήσουν και οι χρήστες συσκευών iOS.
 
Σε χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι «είναι, θεωρούμε, υποχρέωση του Υπουργείου μας να προσφέρει στο ευρύ κοινό και στους στενούς συνεργάτες του, αποτελεσματική και άμεση ενημέρωση για τα θέματα που χειρίζεται στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες  που παρέχει προς τους πολίτες».
 
Όπως είπε, η ανάπτυξη της εφαρμογής που παρουσιάζεται σήμερα αποτελεί μέρος του Έργου «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης» που είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ.
 
Η εφαρμογή MOEC CYPRUS, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, είναι εύκολη στη χρήση και προσφέρεται  δωρεάν, μέσω οποιασδήποτε φορητής συσκευής κι εάν διαθέτει ο χρήστης.
 
«Κατεβάζοντας την από το Google Play ή το App Store, οι πολίτες θα μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να λαμβάνουν στο κινητό ή την ταμπλέτα τους στοχευμένη ενημέρωση, μέσω ειδοποιήσεων, για τρέχοντα θέματα για τα οποία είθισται να επιζητούν πληροφόρηση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τα θέματα που θα προωθούνται από την εφαρμογή θα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές πολιτικές και αποφάσεις του Υπουργείου, όπως και σε μεταρρυθμίσεις στις οποίες προβαίνει. Επιπλέον, θα μπορεί να εξυπηρετείται το κοινό λαμβάνοντας ενημέρωση για θέματα όπως οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων, οι διαδικασίες εγγραφών/μετεγγραφών στα σχολεία και η υποβολή αιτήσεων για χορηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης τόνισε, παράλληλα, ότι η εφαρμογή δεν υποκαθιστά την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία μπορεί να ανατρέξει ο κάθε ενδιαφερόμενος για όλα τα θέματα του Υπουργείου.
 
Όπως είπε, στην εφαρμογή θα προωθούνται πολιτικές και στοχευμένα τρέχοντα θέματα του Υπουργείου Παιδείας.
 
«Στους μελλοντικούς μας σχεδιασμούς περιλαμβάνεται -στο πλαίσιο του ίδιου Έργου- η δημιουργία ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος για αυτοματοποίηση όλων των υπηρεσιών που παρέχονται από το Υπουργείο και τις σχολικές μονάδες. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμπολίτες μας θα εξυπηρετούνται ευκολότερα και ταχύτερα, αφού θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνουν πληθώρα υποθέσεων και συναλλαγών τους με το Υπουργείο, μέσω των φορητών τους συσκευών, χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στο Υπουργείο ή στις σχολικές μονάδες και αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη ταλαιπωρία», σημείωσε.
 
Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε θερμά το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, με τη συνεργασία των οποίων το Υπουργείο υλοποιεί το προαναφερόμενο Έργο.
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή MOEC CYPRUS που τίθεται σε λειτουργία σήμερα, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Παράλληλα, θα φέρει πιο κοντά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στον πολίτη, με στόχο πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών και της νεολαίας του τόπου μας», συμπλήρωσε.
 
Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, στην αρχική σελίδα της εφαρμογής υπάρχουν πέντε κατηγορίες. Οι τέσσερις αφορούν στους πυλώνες του Υπουργείου: Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός και Νεολαίας, ενώ ο πέμπτος αφορά στην επικαιρότητα. Το υλικό θα εμπλουτίζεται καθημερινώς.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.