You are here

Ενισχύονται οι σχέσεις με Ιορδανία

08/02/2019 13:01

Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας σε τομείς που άπτονται θεμάτων της αρμοδιότητάς του, έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, στον προσκεκλημένο του στην Κύπρο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εκπαίδευσης, Ανώτερης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Ιορδανίας, Prof. Ahed AL-Wahadni.
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι στις 7 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Παιδείας παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Ιορδανό Υπουργό, κατά τη διάρκεια του αναφέρθηκε στις διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.
 
Διαβεβαίωσε, επίσης, τον κ. AL-Wahadni ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, για να ενισχυθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της αρμοδιότητας του.
 
Από την πλευρά του ο Ιορδανός Υπουργός ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του εκφράζοντας την πρόθεσή του να ενισχύσει κάθε προσπάθεια συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, στους τομείς της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της Ανώτερης Εκπαίδευσης.                     
  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. AL-Wahadni συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την Αν. Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Αθηνά Μιχαηλίδου, τη Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης, Τέρψα Κωνσταντινίδου, την Προϊστάμενη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκη Παπαδοπούλου-Παπά και ανώτερους λειτουργούς εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας.
 
Η κ. Μιχαηλίδου, καλωσορίζοντας τον επίσημο φιλοξενούμενο του Υπουργείου, αναφέρθηκε στην εξαίρετη συνεργασία Κύπρου – Ιορδανίας και στις ευκαιρίες που προκύπτουν στον τομέα της εκπαίδευσης.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι υλοποίησης των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες και διαφάνηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω ενίσχυση  των διμερών σχέσεων.
 
Ακολούθησε συνάντηση με πρυτάνεις και εκπροσώπους πρυτάνεων των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κύπρου.
 
Η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, Τέρψα Κωνσταντινίδου, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να καταστεί η χώρα μας διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός.
 
Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκαν στους τρόπους προώθησης της κινητικότητας φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών και στην ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σπουδών και κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.