You are here

Φοιτητική χορηγία: Αύξηση εισοδηματικού ορίου για πολύτεκνους

15/03/2019 11:25

Σε τροποποίηση του περί κρατικής φοιτητικής μέριμνας νόμου, δηλαδή σχετικά με τη φοιτητική χορηγία, προχωρά η κυβέρνηση.

Μετά τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λαμβάνοντας υπόψη την ειδική περίπτωση των πολυτέκνων, αλλά και των προσώπων με προβλήματα αναπηρίας, αποφασίστηκε το εισοδηματικό όριο που υπάρχει στις €59 χιλ., να αυξάνεται στην περίπτωση οικογενειών που έχουν περισσότερα από δύο παιδιά και αντί για €3 χιλ. για κάθε παιδί, το όριο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, να αυξάνεται κατά €5 χιλ.

«Για πέραν των δύο τέκνων θα υπολογίζεται εισόδημα που δίνει δικαίωμα σε φοιτητική χορηγία, αυξανόμενο κατά €5 χιλ. Όπως, επίσης, δεν θα υπολογίζεται σε αυτό το εισόδημα, το επίδομα που παίρνουν κάποιες οικογένειες για αναπηρία και για χρόνιες παθήσεις», πρόσθεσε.

«Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο δίκαιη η κατανομή της φοιτητικής χορηγίας και επειδή αυτές οι μεταβολές αποφασίζονται σήμερα δόθηκε εξουσιοδότηση στον υπουργό παιδείας να παρατείνει την προθεσμία που έληγε στο τέλος του μήνα και έτσι τώρα να λήγει στις 10 Μαΐου. Συνεπώς, φέτος, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα πάει μέχρι τις 10 Μαΐου», σημείωσε.